Tervetuloa satamahotelliin!

5.1.-26.4. Merigalleriassa MATILDANJÄRVEN LUMOSSA - Jaana Kähönen

5.1.-26.4.2024 Mathildan Marinan Merigalleriassa MATILDANJÄRVEN LUMOSSA - Jaana Kähönen

“Ihastuin Matildanjärveen ensi silmäyksellä kymmenisen vuotta sitten. Olen kuvannut järveä ja sen ympäristöä eri vuodenaikoina, ja tämän näyttelyn teoksissa olen käyttänyt osaa kuvistani. Järvi on muodostunut minulle erityisen rakkaaksi, ja se toimii myös inspiraation lähteenä kuva- ja kuosisuunnittelijan työssäni. Järven kullanvärinen vesi heijastaa valoa aivan erityisellä tavalla ja järvessä kiehtoo myös sen monimuotoisuus ja vuodenaikojen, vuorokaudenaikojen ja säiden mukaan vaihtuvat maisemat. Järvi on tuonut minulle lohtua, rauhoittanut, ilahduttanut ja virkistänyt.”

Turussa ja Mathildedalissa asuva Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviinsa pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä. Uniikit kuvateoksensa hän painattaa sametille 8 kuvan sarjoissa.

Kähönen on toiminut Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuodesta 2022. Syksyllä Jaana valittiin Turun Yrittäjien Vuoden 2023 Hantvärkkäriksi. Jaanan töitä on ollut esillä hänen oman Mathildedalin kesägalleriansa lisäksi mm. Salon Veturitallissa, Ilolan arboretumissa, Turun Tuulenpesässä, Sylvi Salosella, Kärrin rusthollin galleriassa sekä Helsingin Vapaakaupungin olohuoneen galleriassa.

Myyntitaidenäyttely on vapaasti nähtävillä Merigalleriassa Mathildan Marinan aukioloaikoina.

 

Halutessasi voit arvostella Mathildan Marinan Googlessa.

ARVOSTELU »